1/2 blikje (blikje van 567 g) ananasstukken (sap bewaren)
1/2 kopje rijstazijn
1/4 kopje bruine suiker
2 el sojasaus
1/2 kilo kippenborsten zonder botten, in blokjes van 2,5 cm gesneden
1 rode paprika, in stukjes van 2,5 cm gesneden
1 rode ui, in stukjes van 2,5 cm gesneden
2 el Classico olijfolie
1/4 tl zout
1/4 tl peper
8 bamboestokjes, 30 minuten in water laten weken
BEREIDING
Verwarm de grill tot middelhoge temperatuur; vet het rooster goed in. Meng in een kleine steelpan de maïzena met 1 el water; roer er het bewaarde ananassap, de rijstazijn, de suiker en de sojasaus doorheen. Breng het mengsel aan de kook; zet het vuur lager en laat het 6 tot 8 minuten sudderen of tot het ingedikt is. Haal de pan van het vuur en houd hem apart.
Hussel ondertussen kip, ananasstukjes, rode paprika, ui, Classico olijfolie, zout en peper door elkaar. Steek de ingrediënten op de stokjes.
Gril de spiesen 5 tot 7 minuten per kant of tot ze licht gebruind en doorgebakken zijn. Houd de helft van de saus apart. Smeer de andere helft over de spiesen; grill deze 2 minuten per kant. Serveer met rest van de saus om te dippen.