140 g krabvlees waaruit de stukjes schaal verwijderd zijn
4 g gehakte verse koriander
25 ml Aziatische vissaus
10 ml Aziatische chili-knoflooksaus
een snuifje keukenzout
200 g gekookte zilvervliesrijst
1 groot ei, geklopt
240 g paneermeel
BEREIDING
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een sauteerpan op een gematigd vuur. Sauteer de ui en knoflook 3 tot 4 minuten of tot ze zacht worden. Ze mogen niet bruin kleuren.
Doe die uienmengeling in een grote kom en roer er het krabvlees, de koriander, vissaus, chili-knoflooksaus en het zout door. Schep er daarna de rijst, het ei en een eetlepel olijfolie door en zorg dat alles mooi gemengd is.
Verdeel het mengsel in vier porties en vorm die tot pasteitjes. Giet het broodkruim in een diep bord en bedek elk pasteitje met een laagje broodkruim.
Verwarm de overgebleven olijfolie in een grote sauteerpan op een gematigd vuur. Sauteer de krabkoekjes langs beide zijden 4 tot 5 minuten of tot ze doorbakken zijn.
Als het paneermeel te snel bruin wordt, kan je best de krabkoekjes uit de pan halen en ze op een bakplaat met een vel bakpapier leggen. Bak ze daarna in de oven op 150°C tot ze doorbakken zijn.