Olijfolie is een onmisbaar ingrediënt in de keuken en een perfecte smaakmaker.
Het kan voor bijna alles worden gebruikt, van frituren en het bakken van brood tot het maken van saladedressings en pastasauzen en het toevoegen van wat extra smaak aan een gerecht.
Let altijd goed op welke soort olijfolie u gebruikt voor een gerecht: een zoete olie is ideaal voor salades, vis en kip, terwijl een olijfolie met een meer uitgesproken smaak perfect is voor hartige soep en vlees van de barbecue.
Net als voor de meeste producten geldt de regel dat verse olijfolie de beste keuze is. Om de versheid en kwaliteit van de olie na het openen te garanderen, moet u de fles op kamertemperatuur en buiten bereik van direct zonlicht bewaren. Olijfolie mag niet in de koelkast worden bewaard omdat de olie dan kan verharden. Als de olie in de fles toch hard is geworden, bewaart u de fles het best op kamertemperatuur tot de olie weer vloeibaar is.
Ervaren koks experimenteren met verschillende soorten en smaken olijfolie om het beste resultaat te krijgen.
Onthoud dat de smaak van olijfolie vrijkomt door warmte. Olijfolie ruikt en smaakt dus sterker wanneer het over een warm gerecht wordt geschonken.
Probeer een van de olijfoliën van Filippo Berio en breng uw favoriete gerechten op smaak!