Dit is een extra en belangrijke garantie voor elk product, omdat het op elk moment mogelijk maakt om de kenmerken en het kwaliteitsniveau van elke productiebatch te controleren.
We weten alles over elke fles, want elke fles heeft iets speciaals voor jou.
Ontdek waar jouw olie vandaan komt.
Voer de batchcode in en vind het product dat je zoekt.
Waar vindt u het batchnummer?
X
U kunt het batchnummer vinden op het etiket aan de achterkant van uw fles, aangegeven met een cirkel.
Schrijf alleen het batchnummer* zonder de letter “L.” die eraan voorafgaat.
(*) Traceerbaarheid is beschikbaar voor alle productiebatches vanaf 01/08/2020.
Batch niet gevonden
Batchnummer "" niet gevonden
Zuurtegraad
Een lage zuurtegraad is een belangrijk en onderscheidend kenmerk van hoogwaardige extra vierge olijfolie. Dit hangt af van de mate van rijpheid van de olijven, hun integriteit en de manier waarop ze worden vervoerd en verwerkt. De wettelijke limiet voor de maximale zuurtegraad van extra vierge olijfolie is 0,8%, terwijl de Berio-methode deze parameter vaststelt op een maximum van 0,5% (en 0,3% voor de variant met lage zuurtegraad).
Olijven en de daaruit verkregen olie zijn levende organismen en hebben van nature de neiging om hun eigenschappen te veranderen. Oxidatieprocessen, veroorzaakt door contact met zuurstof, zijn hierbij bijzonder significant. Om een olie van hoge kwaliteit te verkrijgen, is het daarom essentieel om een optimale beheersing van de productieketen te garanderen, van het veld tot aan de fles. Dit omvat met name:
K232
Er zijn verschillende markers die de mate van oxidatie en dus de versheid van het product weergeven. De meest gebruikte zijn de peroxiden en de spectrofotometrische absorpties in het ultraviolet (K232 en K268), die samen essentiële kwaliteitsparameters vormen. Voor extra vierge olijfolie is het wettelijk toegestane peroxidenniveau maximaal 20 (uitgedrukt in milliequivalenten zuurstof per kilo olie), terwijl Berio-producten altijd worden gebotteld met een niveau onder de 15, wat nog strenger is.
K268
Er zijn verschillende markers die de mate van oxidatie en dus de versheid van het product weergeven. De meest gebruikte zijn de peroxiden en de spectrofotometrische absorpties in het ultraviolet (K232 en K268), die samen essentiële kwaliteitsparameters vormen. Voor extra vierge olijfolie is het wettelijk toegestane peroxidenniveau maximaal 20 (uitgedrukt in milliequivalenten zuurstof per kilo olie), terwijl Berio-producten altijd worden gebotteld met een niveau onder de 15, wat nog strenger is.
Peroxiden
Er zijn verschillende markers die de mate van oxidatie en dus de versheid van het product weergeven. De meest gebruikte zijn de peroxiden en de spectrofotometrische absorpties in het ultraviolet (K232 en K268), die samen essentiële kwaliteitsparameters vormen. Voor extra vierge olijfolie is het wettelijk toegestane peroxidenniveau maximaal 20 (uitgedrukt in milliequivalenten zuurstof per kilo olie), terwijl Berio-producten altijd worden gebotteld met een niveau onder de 15, wat nog strenger is.