• Over Ons
    • Ons Bedrijf
    • Ons Nalatenschap
    • Onze Kwaliteitsnormen
    • Advertising
    • Villa Filippo Berio
  • Producten
    • Olijfoliën
      • Extra vierge olijfoliën
      • Olijfolie Classico
      • Cucinare
    • Pesto
      • Klassieke pesto
      • Klassieke biologische pesto
      • Pesto van Spaanse pepers
      • Pesto van tomaat en ricotta
      • Pesto van gegrilde groenten
      • Olijvenpesto
      • Pesto van zongedroogde tomaten
      • Pesto van gegrilde pepers
    • Toepassing
  • Recepten
  • FAQs
    • Alles over olijfolie
    • Het etiket
    • De Geschiedenis van olijfolie
    • LEGENDEN EN MYTHEN
    • Tips om gezond te frituren
    • Conversietabel voor olijfolie
  • Traceerbaarheid
  • Contact

  • Over Ons
    • Ons Bedrijf
    • Ons Nalatenschap
    • Onze Kwaliteitsnormen
    • Advertising
    • Villa Filippo Berio
  • Producten
    • Olijfoliën
      • Extra vierge olijfoliën
      • Olijfolie Classico
      • Cucinare
    • Pesto
      • Klassieke pesto
      • Klassieke biologische pesto
      • Pesto van Spaanse pepers
      • Pesto van tomaat en ricotta
      • Pesto van gegrilde groenten
      • Olijvenpesto
      • Pesto van zongedroogde tomaten
      • Pesto van gegrilde pepers
    • Toepassing
  • Recepten
  • FAQs
    • Alles over olijfolie
    • Het etiket
    • De Geschiedenis van olijfolie
    • LEGENDEN EN MYTHEN
    • Tips om gezond te frituren
    • Conversietabel voor olijfolie
  • Traceerbaarheid
  • Contact
search Follow us on Facebook Follow us on Instagram
|
  • Nederlands
    • Français
map Kies een land | Français

Tips om gezond te frituren

Niet alle gefrituurde gerechten zijn slecht voor u, maar dat betekent niet meteen dat ze ook goed zijn voor u.

KIES DE JUISTE OLIE

Tijdens het frituren kan de olietemperatuur oplopen tot 190 graden Celsius. Als de olie te heet wordt, wordt deze afgebroken en gaat de olie beginnen roken. Hierbij komen giftige moleculen en verbindingen vrij (zoals acroleïne) die schadelijke gevolgen kunnen hebben voor de luchtwegen en tot andere ernstigere gezondheidsproblemen kunnen leiden.

Kies voor gezond frituren een olie met een hoog rookpunt, bijvoorbeeld Filippo Berio Cucinare Olijfolie. Deze olie is geschikt voor een kooktemperatuur van maximaal 200-210 °C. De olie bevat tevens weinig verzadigde vetten vergeleken met andere oliën en bewerkte vetten zoals boter, reuzel of margarine.

Filippo Berio Cucinare Olijfolie heeft een neutrale, lichte smaak en geen kenmerkende olijfsmaak, waardoor het het ideale ingrediënt vormt voor het frituren van alle soorten voedsel, zelfs snoep.

1. GEBRUIK GEEN BLOEMBESLAG

Bloembeslag is lekker maar absorbeert ook meer olie dan ander frituurbeslag, zoals paneermeel of maïsmeel. Verminder de hoeveelheid bloem in uw beslag. Als dat niet mogelijk is, voegt u wat bakpoeder of bier toe (of zelfs koolzuurhoudend water) om de absorptie van olie te verminderen.

3. LAAT HET GERECHT NA HET FRITUREN UITLEKKEN

Laat een gefrituurd gerecht goed uitlekken op keukenpapier. Verschoon het keukenpapier een of twee maal zodat alle overtollige olie goed wordt opgenomen door het papier.

2. LET OP DE OLIETEMPERATUUR

De olie mag niet te heet worden, maar mag ook niet te koud blijven. Gerechten die worden gefrituurd in olie onder de juiste temperatuur, duren niet alleen langer om gaar te worden maar absorberen ook meer olie. Hierdoor wordt het gerecht klef, krijgt het een vettige textuur en bevat het dus ook meer vet. Gebruik indien mogelijk een frituurthermometer zodat u van begin tot eind zeker bent van de juiste olietemperatuur.

4. GEBRUIK DE OLIE NIET OPNIEUW

Elke keer dat u olie verhit, wordt het rookpunt verlaagd en wordt de samenstelling en kwaliteit van de olie steeds slechter. Als hergebruikte olie niet op de juiste manier of te lang wordt bewaard, kan de olie bederven. Dit kan invloed hebben op de kwaliteit en smaak van uw gerecht.

Als u een smaakvol en krokant gerecht op tafel wilt zetten, raden we u aan om verse olie te gebruiken.

    • Filippo Berio
    • Stuur ons een bericht met uw opmerking of suggestie.
      We zijn er om te helpen!

    • Volg ons op Facebook Instagram

    • Contacteer ons
    • FAQs Ontdek onze veelgestelde vragen

© 2021 Filippo Berio -
P.Iva: 00526090469 - privacy - web design

  • Over Ons
    • Ons Bedrijf
    • Ons Nalatenschap
    • Onze Kwaliteitsnormen
    • Advertising
    • Villa Filippo Berio
  • Producten
    • Olijfoliën
      • Extra vierge olijfoliën
      • Olijfolie Classico
      • Cucinare
    • Pesto
      • Klassieke pesto
      • Klassieke biologische pesto
      • Pesto van Spaanse pepers
      • Pesto van tomaat en ricotta
      • Pesto van gegrilde groenten
      • Olijvenpesto
      • Pesto van zongedroogde tomaten
      • Pesto van gegrilde pepers
    • Toepassing
  • Recepten
  • FAQs
    • Alles over olijfolie
    • Het etiket
    • De Geschiedenis van olijfolie
    • LEGENDEN EN MYTHEN
    • Tips om gezond te frituren
    • Conversietabel voor olijfolie
  • Traceerbaarheid
  • Contact
Welcome to Filippo Berio Global website
Choose your language
  • ENGLISH
  • ITALIANO
  • Français
Welcome to Filippo Berio Global website
Kies een land
  • Brasil
  • Canada
  • Nederland
  • België
  • Germany
  • Switzerland
  • United Kingdom
  • United States
  • Россия
  • 中国
X