Het etiket op een fles olijfolie van Filippo Berio bevat informatie aan de hand waarvan de consument een goed geïnformeerde keuze kan maken over het voedingsproduct dat hij of zij koopt.
Extra vierge olijfolie moet aan strenge tests worden onderworpen om deze classificatie te kunnen krijgen
De herkomst van de olijven die zijn gebruikt om de olie te maken; deze informatie is vereist volgens de Europese wetgeving
De bste manier om het product te bewaren zodat de unieke kwaliteit en smaak behouden blijven
De datum tot wanneer de oorspronkelijke smaak en eigenschappen van het product gegarandeerd zijn
Fkorting voor Europees artikelnummer; deze productidentificatiecode van 13 cijfers wordt gebruikt op alle wereldwijd verhandelde goederen: de eerste 9 cijfers verwijzen naar de fabrikant van het product, de volgende 3 cijfers verwijzen naar het specifieke artikel of de productcode, en het laatste cijfer is het controlegetal dat wordt gebruikt om te bevestigen of de EAN-code correct is gegenereerd
Suggesties voor het gebruik van de olijfolie; deze indicaties kunnen afhankelijk van de smaak en het soort olie variëren
Informatie over de samenstelling en eigenschappen van de olie, per 100 ml
De nettohoeveelheid olijfolie in de fles (in liters of milliliters)
Het adres van het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het verpakken en bottelen van het product
Hoe de fles te recyclen
Extra vierge olijfolie moet aan strenge tests worden onderworpen om deze classificatie te kunnen krijgen
De herkomst van de olijven die zijn gebruikt om de olie te maken; deze informatie is vereist volgens de Europese wetgeving
De beste manier om het product te bewaren zodat de unieke kwaliteit en smaak behouden blijven
De datum tot wanneer de oorspronkelijke smaak en eigenschappen van het product gegarandeerd zijn; deze datum wordt doorgaans aangegeven als maand/jaar of dag/maand/jaar
Fkorting voor Europees artikelnummer; deze productidentificatiecode van 13 cijfers wordt gebruikt op alle wereldwijd verhandelde goederen: de eerste 9 cijfers verwijzen naar de fabrikant van het product, de volgende 3 cijfers verwijzen naar het specifieke artikel of de productcode, en het laatste cijfer is het controlegetal dat wordt gebruikt om te bevestigen of de EAN-code correct is gegenereerd
Suggesties voor het gebruik van de olijfolie; deze indicaties kunnen afhankelijk van de smaak en het soort olie variëren
Informatie over de samenstelling en eigenschappen van de olie, per 100 ml
De nettohoeveelheid olijfolie in de fles (in liters of milliliters)
Het adres van het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het verpakken en bottelen van het product
How to recycle the bottle