• Over Ons
    • Ons Bedrijf
    • Ons Nalatenschap
    • Onze Kwaliteitsnormen
    • Advertising
    • Villa Filippo Berio
  • Producten
    • Olijfoliën
      • Extra vierge olijfoliën
      • Olijfolie Classico
      • Cucinare
    • Pesto
      • Klassieke pesto
      • Klassieke biologische pesto
      • Pesto van Spaanse pepers
      • Pesto van tomaat en ricotta
      • Pesto van gegrilde groenten
      • Olijvenpesto
      • Pesto van zongedroogde tomaten
      • Pesto van gegrilde pepers
    • Toepassing
  • Recepten
  • FAQs
    • Alles over olijfolie
    • Het etiket
    • De Geschiedenis van olijfolie
    • LEGENDEN EN MYTHEN
    • Tips om gezond te frituren
    • Conversietabel voor olijfolie
  • Traceerbaarheid
  • Contact

  • Over Ons
    • Ons Bedrijf
    • Ons Nalatenschap
    • Onze Kwaliteitsnormen
    • Advertising
    • Villa Filippo Berio
  • Producten
    • Olijfoliën
      • Extra vierge olijfoliën
      • Olijfolie Classico
      • Cucinare
    • Pesto
      • Klassieke pesto
      • Klassieke biologische pesto
      • Pesto van Spaanse pepers
      • Pesto van tomaat en ricotta
      • Pesto van gegrilde groenten
      • Olijvenpesto
      • Pesto van zongedroogde tomaten
      • Pesto van gegrilde pepers
    • Toepassing
  • Recepten
  • FAQs
    • Alles over olijfolie
    • Het etiket
    • De Geschiedenis van olijfolie
    • LEGENDEN EN MYTHEN
    • Tips om gezond te frituren
    • Conversietabel voor olijfolie
  • Traceerbaarheid
  • Contact
search Follow us on Facebook Follow us on Instagram
|
  • Nederlands
    • Français
map Kies een land | Français

De Geschiedenis van olijfolie

Olijven worden al duizenden jaren geoogst en gegeten – lang voor het begin van de geschreven geschiedenis.

Oorsprong en geschiedenis
van olijfolie

Het eerste bewijs van geteelde olijfbomen dateert uit 4000 v.Chr. in het Midden-Oosten, waar olijfolie in eerste instantie meerdere toepassingen had, zoals huidverzorging, olie voor lampen, maar ook medische behandelingen.

Slide
400 B.C.
Logboeken van oude handelsschepen zijn het eerste geschreven bewijs van olijfolie. De olie werd getransporteerd tussen de havens in het Middellandse Zeegebied.
Slide
1000 B.C.
Het aantal olijfgaarden groeit weer, met name in Italië, dankzij de klasse van kooplieden die ontdekten dat de verkoop van olijfolie op lokale markten een belangrijke bron van inkomsten was. In deze periode wordt Toscane een belangrijke regio voor de teelt van olijfbomen.
previous arrow
next arrow
Slide
2500 B.C.
In de Babylonische code van Hammurabi wordt de productie en handel van olijfolie beschreven.
Slide
900 B.C.
Het Romeinse Rijk breidt zich uit over Zuid-Europa en introduceert olijfbomen in alle veroverde gebieden. Olijven waren zeer belangrijk en de Romeinen wisten de teelt van olijfbomen, de olie-extractie en de houdbaarheid van olie op vele punten te verbeteren. Olijfolie was zelfs zo waardevol dat het werd gebruikt als betaalmiddel voor belastingen.
Na de val van het Romeinse Rijk in 500 na Christus werden er steeds minder olijven geteeld en werd de productie van olijfolie beperkt tot bepaalde regio's.
previous arrow
next arrow

1400

Tijdens de Renaissance wordt Italië de grootste producent van olijfolie ter wereld en is het land beroemd om haar rijke en smaakvolle oliën die op de tafels van edellieden en koninklijke families in heel Europa prijkten.

1800

Inspelend op de vraag van Italiaanse en Griekse immigranten wordt olijfolie van Europa naar Noord- en Zuid-Amerika geëxporteerd.

2000

De populariteit van olijfolie als belangrijk ingrediënt in de dagelijkse keuken blijft in bijna elke cultuur groeien dankzij de bewezen gezondheidsvoordelen en voedingseigenschappen.

Vanwege het aanhoudende succes zijn er vandaag de dag meer dan 800 miljoen olijfbomen ter wereld, en er worden elke dag nog meer bomen geplant!

    • Filippo Berio
    • Stuur ons een bericht met uw opmerking of suggestie.
      We zijn er om te helpen!

    • Volg ons op Facebook Instagram

    • Contacteer ons
    • FAQs Ontdek onze veelgestelde vragen

© 2021 Filippo Berio -
P.Iva: 00526090469 - privacy - web design

  • Over Ons
    • Ons Bedrijf
    • Ons Nalatenschap
    • Onze Kwaliteitsnormen
    • Advertising
    • Villa Filippo Berio
  • Producten
    • Olijfoliën
      • Extra vierge olijfoliën
      • Olijfolie Classico
      • Cucinare
    • Pesto
      • Klassieke pesto
      • Klassieke biologische pesto
      • Pesto van Spaanse pepers
      • Pesto van tomaat en ricotta
      • Pesto van gegrilde groenten
      • Olijvenpesto
      • Pesto van zongedroogde tomaten
      • Pesto van gegrilde pepers
    • Toepassing
  • Recepten
  • FAQs
    • Alles over olijfolie
    • Het etiket
    • De Geschiedenis van olijfolie
    • LEGENDEN EN MYTHEN
    • Tips om gezond te frituren
    • Conversietabel voor olijfolie
  • Traceerbaarheid
  • Contact
Welcome to Filippo Berio Global website
Choose your language
  • ENGLISH
  • ITALIANO
  • Français
Welcome to Filippo Berio Global website
Kies een land
  • Brasil
  • Canada
  • Nederland
  • België
  • Germany
  • Switzerland
  • United Kingdom
  • United States
  • Россия
  • 中国
X