2 cups bloem, plus nog een beetje om het deeg mee te bestrooien
1 1/2 theelepel zout
4 eieren (één om de deegrondjes mee te bestrijken)
2 eetlepels Filippo Berio Olijfolie
Ravioli-vulling naar keuze
BEREIDING
Roer in een grote kom de bloem en het zout door elkaar.
Maak een kuiltje in het midden van de bloem en doe daar de drie eieren in.
Meng door elkaar met uw handen, voeg de olijfolie toe en kneed het deeg 5 minuten.
Vorm een bal van het deeg en laat 30 minuten in de met plastic folie afgedekte kom staan.
Er zijn twee methoden: haal een klein stukje deeg enkele malen door een pastamachine of rol het deeg met een deegroller en wat bloem uit tot een dunne plak. Snijd cirkels uit het deeg met een koekjesvormpje of een glas.
Leg 1 theelepel van uw vulling in het midden van de helft van de cirkels.
Bestrijk de rand van de cirkel licht met geklutst ei en dek de vulling dan af met de tweede cirkel en druk de randen dicht met een vork.
Ga door totdat al het pastadeeg of alle vulling op is.
Om de pasta te koken brengt u een grote pan met gezouten water aan de kook. Doe de ravioli erin en kook 2-3 minuten. Wanneer de ravioli-rondjes boven komen drijven, zijn ze gaar. Giet de pasta af en meng met olijfolie of saus.
Geïnspireerd op The Endless Meal.
Filippo Berio's klassieker, evenwichtige extra vierge olijfolie. Deze olie wordt gemaakt uit de eerste koude persing van de olijven en is ideaal voor sauzen, marinades, besprenkelen en dippen.