1 butternutpompoen (ong. 1 kg), in de lengte doormidden gesneden, zaadjes verwijderd
8,5 g fijngehakte verse jalapeño
3 g gemalen komijn
3 g gemalen koriander
1,65 l groentebouillon
700 ml water (optioneel)
30 ml Filippo Berio Cucinare Olijfolie (ong.)
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 fijngesneden sjalot
5,5 ml citroensap
Zout en versgemalen peper
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 190°C. Leg de butternut met de gesneden kant naar beneden op een licht ingevette bakplaat. Rooster de butternut gedurende ongeveer 45 minuten tot het vruchtvlees zacht aanvoelt zodat u er met een vork kan doorprikken. Haal de butternut uit de oven en laat het afkoelen. Schep het vruchtvlees met een grote lepel in de kom van de keukenmachine.
Voeg de jalapeño, de komijn en de koriander toe aan de butternut. Giet de bouillon erbij. Pureer tot je een smeuïge soep krijgt. Voeg extra water toe (indien nodig) om het proces te vergemakkelijken.
Verhit de olijfolie op een middelhoog vuur in een koekenpan of grote steelpan. Voeg de knoflook en sjalot toe. Laat het 2 tot 3 minuten fruiten tot de sjalot doorschijnend wordt.
Giet het butternutmengsel in de koekenpan. Roer in de pan en meng het goed met de knoflook en het sjalotje. Zet het vuur laag en laat de soep ongeveer 10 minuten sudderen. Blijf regelmatig roeren. Voeg tenslotte het citroensap toe. Werk af met peper en zout.
Een olijfolie die perfect is voor braden en bakken.
Met een hoog rookpunt en de goede eigenschappen van olijfolie is het gezond om Cucinare te gebruiken. Een olijfolie die perfect is voor braden en bakken.