Verwarm de oven voor op 180° C in ventilatiemodus. Vet een ronde cakevorm met een diameter van 20 cm in en bekleed deze met bakpapier.
Breek de eieren in een grote kom, voeg de suiker toe en plaats de kom op een pan met kokend water. Klop de eieren en suiker met een mixer tot een romige en voldoende dichte consistentie (het mengsel moet langzaam uit de garde stromen).
Zeef de bloem en het bakpoeder over het mengsel en voeg voorzichtig het amandelpoeder toe. Voeg de olijfolie, de likeur, de schil en het citroensap toe zodra de bloem bijna volledig is opgenomen en meng
voorzichtig. Giet het deeg in de bakvorm en bedek met amandelschilfers. Bak de cake in de oven gedurende 20-25 minuten of tot de cake gerezen is en een donzige consistentie heeft (het oppervlak moet terug omhoog komen nadat je het zacht indrukt in het midden). Laat de cake 10 minuten afkoelen voordat je hem op een rooster uit de bakvorm verwijdert. Bestrooi met poedersuiker en serveer.
Een olijfolie die perfect is voor braden en bakken.
Met een hoog rookpunt en de goede eigenschappen van olijfolie is het gezond om Cucinare te gebruiken. Een olijfolie die perfect is voor braden en bakken.