Verwarm de oven voor op 180° C in ventilatiemodus. Vet een ronde cakevorm met een diameter van 20 cm in en bekleed deze met bakpapier.
Breek de eieren in een grote kom, voeg de suiker toe en plaats de kom op een pan met kokend water. Klop de eieren en suiker met een mixer tot een romige en voldoende dichte consistentie (het mengsel moet langzaam uit de garde stromen).
Zeef de bloem, cacao en bakpoeder, voeg ze toe en roer ze voorzichtig onder. Voeg de olijfolie, de schil en het sinaasappelsap toe zodra de bloem bijna volledig is opgenomen. Meng voorzichtig. Giet het mengsel in de eerder voorbereide bakvorm en bak 20-25 minuten in de oven of tot de cake gerezen is en een zachte consistentie heeft (het oppervlak moet terug omhoog komen nadat je het zacht indrukt in het midden). Laat de cake 10 minuten afkoelen voordat je hem op een rooster uit de bakvorm verwijdert.
Een olijfolie die perfect is voor braden en bakken.
Met een hoog rookpunt en de goede eigenschappen van olijfolie is het gezond om Cucinare te gebruiken. Een olijfolie die perfect is voor braden en bakken.