4 - 6 eetlepels Olijfolie Cucinare van Filippo Berio
150 g Savooiekool, in repen gescheurd
1 blik borlotti bonen (400 g), uitgelekt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
150 ml rode wijn
600 ml goede kippenbouillon
1 el vers gehakte tijm of 1 tl gedroogde tijm
75 g boerenbrood, verkruimeld
Voor het bereiden van heerlijke ovengebakken aardappelen:
900 g geschilde aardappelen
2 eetlepels olijfolie van Filippo Berio
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de mosterd, knoflook, salie en 1 eetlepel olijfolie en bedek het vlees met dit mengsel voordat je het in een ovenschaal plaatst. Breng het op smaak met zout en peper en overgiet met de resterende olie. Losjes afdekken met aluminiumfolie.
Rooster het vlees gedurende 20 minuten (voor 500 g vlees) en vervolgens nog eens 20 minuten : bereken de tijd die nodig is voor een groter stuk vlees.
Voorzie 175-225 g aardappelen per persoon (gemiddeld). Snijd de aardappels in 4 en kook ze gedurende 5 minuten in gezouten water. Laat ze daarna goed uitlekken en besprenkel met olijfolie. Voeg de aardappelen 75 à 90 min vóór het einde van de kooktijd aan het vlees toe.
Besprenkel ze regelmatig en draai ze een of twee keer om, zodat ze goudbruin bakken.
Verwijder de aluminiumfolie tijdens het laatste half uur.
Laat het braadstuk warm rusten voordat je het snijdt. Dien op de fond en de geroosterde aardappelen.
Voor de saus :
1. Verwijder de meeste kookvetten uit de schaal en laat ongeveer 2 eetlepels fond en de bodemafzetting over.
2. Voeg 1 eetlepel bloem toe, roer goed en laat bruin worden terwijl je goed blijft roeren.
3. Giet er langzaam 300 ml runderbouillon of een mengsel van rode wijn en bouillon over en breng aan de kook.
Kruid zoals gewenst, zeef en dien heet op. Maak 300 ml saus.
Een olijfolie die perfect is voor braden en bakken.
Met een hoog rookpunt en de goede eigenschappen van olijfolie is het gezond om Cucinare te gebruiken. Een olijfolie die perfect is voor braden en bakken.