Verhit de olie in een grote pan; fruit de ui, wortel, bleekselderij en knoflook in 5 minuten zacht en goudbruin. Roerbak de courgette en de kool 2 minuten mee. Voeg de bonen, tomaten, wijn, bouillon en tijm toe; breng aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat 15-20 minuten stoven totdat alle groenten gaar zijn.
Haal de pan van het vuur. Roer het verkruimelde brood door de soep en laat 10 minuten weken - hierdoor wordt de soep dikker.
Breng op smaak met zout en peper en verwarm de soep zachtjes tot stomend heet.
Leg een snee brood in elk van vier diepe borden en besprenkel royaal met olie. Schep de soep erop. Maak af met een extra scheutje olie.
Filippo Berio's klassieker, evenwichtige extra vierge olijfolie. Deze olie wordt gemaakt uit de eerste koude persing van de olijven en is ideaal voor sauzen, marinades, besprenkelen en dippen.