Popcorn met Olijfolie, Rozemarijn en Parmezaanse kaas
AANTAL PORTIES: 8
VOORBEREIDING: 5 minuten
KOOKTIJD: 10 minuten
INGREDIËNTEN
• 75 ml Filippo Berio Extra Vierge Olijfolie
• 125 g popcornkorrels
• 2 takjes verse rozemarijn, waarvan je de blaadjes aftrekt en in stukjes snijdt.
• 100 g versgeraspte Parmezaanse kaas (bij voorkeur met een Microplane-rasp)
• Zout, hoeveelheid afhankelijk van smaak
BEREIDING
Warm een grote gietijzeren braadpan (7,5 l) op een gematigd vuur.
Doe er 45 ml olijfolie en enkele popcornkorrels in. Dek af en bak tot de popcorn poft (een drietal minuten).
Doe er de resterende popcornkorrels bij en bak verder. Schud af en toe eens aan de pan tot de meeste korrels gepopt zijn en het poppen bijna volledig stilvalt (een drietal minuten). Doe er de rozemarijn bij en schud/roer zo’n 15 seconden tot de grootste hitte weg is.
Giet de popcorn in een grote kom en schud/roer er de resterende 30 ml olijfolie, de Parmezaanse kaas en het zout door. Dien meteen op.
Filippo Berio's klassieker, evenwichtige extra vierge olijfolie. Deze olie wordt gemaakt uit de eerste koude persing van de olijven en is ideaal voor sauzen, marinades, besprenkelen en dippen.