2 el gezouten boter (kokosolie indien veganistisch)
1/4 kopje verse koriander grof gehakt
Gestoomde rijst en naan om erbij te serveren
BEREIDING
1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit die gedurende 5 min. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog 2 min. Roer de garam masala, het kerriepoeder, de kurkuma, de cayennepeper en een snufje zout en peper erdoor. Kook tot geurig, gedurende ca. 1 min. Voeg de kikkererwten toe en roer om. Laat 5 min sudderen.
2. Roer de kokosmelk, pompoen, tomatenpuree, boter en 1/2 kopje water erdoor. Laat 5 min sudderen, tot de saus iets dikker wordt. Haal van het vuur en roer de koriander erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
3. Verdeel de kikkererwten en saus over kommen en serveer met rijst, verse naan en extra koriander.