Laat de gewassen spinazie goed uitlekken, verwijder eventuele taaie stelen en hak fijn. Zet weg.
Verhit de olijfolie in een grote steelpan, voeg de gesnipperde ui toe en laat 5 minuten op matig vuur zacht worden.
Voeg de knoflook en de risottorijst toe en bak al roerend totdat alle rijstkorrels met olie zijn bedekt. Voeg de wijn toe en laat 1 minuut koken.
Voeg een soeplepel hete bouillon toe en roer. Blijf roeren totdat de meeste bouillon is opgenomen en voeg pas dan weer een soeplepel bouillon toe. Na 15 minuten is de rijst bijna gaar en is alle bouillon gebruikt. Voeg dan de spinazie toe. Blijf roeren totdat de spinazie is geslonken. De risotto moet romig van consistentie zijn en de rijst net gaar.
Haal de pan van het vuur, schep de nootmuskaat erdoor en eventueel peper en zout.
Schep de kaas door de risotto, leg het deksel op de pan en laat 2 minuten staan. Serveer de risotto in warme, diepe borden.