700 g stevige, halfzure appels: geschild, van het klokhuis ontdaan en in schijfjes van 1,5 cm dik gesneden
500 g rijpe peren: geschild, van het klokhuis ontdaan en in schijfjes van 1,5 cm dik gesneden
2 tot 3 eetlepels kristalsuiker
¼ theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel bloem voor alle doeleinden
VOOR DE CRUNCHY TOPPING
130 g bloem voor alle doeleinden
5 eetlepels lichtbruine suiker
2 eetlepels kristalsuiker
65 g fijngehakte amandelen of walnoten
65 g Filippo Berio Classico Olijfolie
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C.
Voor de vulling: Meng de appels en de peren met de suiker (naar smaak), het kaneelpoeder en de bloem in een taartvorm (of gelijkaardige steelpan) van 22 cm diameter en 5 cm diep.
Voor de topping: Meng alle ingrediënten voor de topping in een kom. Strooi het volledige mengsel over de appel- en perenmengeling. Bak tot de topping goudgeel kleurt en het fruit pruttelt en zacht is. Dat duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten. Laat ietwat afkoelen en serveer.
Tip: Dit gezellige herfsttoetje zal een graag geziene gast zijn op de desserttafel. Werk naar smaak af met een toefje dikke room.