Geroosterde kip met conchiglie, rucola en asperges
AANTAL PORTIES: 4
VOORBEREIDING: 15 minuten
KOOKTIJD: 15 minuten
INGREDIËNTEN
225 g conchiglie (schelpjes) pasta
250 g verse asperges
4 el Filippo Berio Classico olijfolie
1 el rode wijnazijn
1 tl Dijon mosterd
4 kipfilets zonder vel
50 g rucola
120 g semi-zongedroogde tomaten
10 g pijnboompitten, licht geroosterd in een droge koekenpan
Zout en versgemalen zwarte peper
BEREIDING
Kook de pasta 10 minuten in een ruime hoeveelheid kokend water. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en snijd ze in stukken van 5 cm. Leg de stukken in een stoompan, zet de pan boven de kokende pasta en laat 5 minuten stomen tot beetgaar. Zet even weg terwijl de pasta verder kookt.
Verhit intussen de grillpan of een zware koekenpan, bestrijk de kip met een beetje olie en bak de filets op matig vuur 5 minuten per kant of totdat ze gaar zijn (wanneer u een satéprikker in het midden van de filet steekt, moet het vocht helder zijn). Schenk, terwijl de kip bakt, de resterende olie in een kom, met de azijn en de mosterd, zout en peper, en klop tot een gladde dressing.
Giet de pasta goed af en doe terug in de pan. Hak de rucola grof en schep door de pasta, evenals de asperges, tomaten, pijnboompitten en de dressing. Meng alles goed door elkaar. Verdeel de pasta over vier verwarmde borden en leg de kipfilets op de pasta.