2 eetlepels Extra Vierge olijfolie van Filippo Berio
2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
100 g diepvrieserwtjes
8 asperges, gesneden in stukjes van 3 cm
8 grote eieren
3 eetlepels Classic Pesto van Filippo Berio
100 g harde geitenkaas in plakjes
80 g rucola
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 °C in heteluchtstand. Giet de Classico olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de knoflook op middelhoog vuur gedurende 30 seconden of tot hij bruin wordt. Voeg de asperges en de erwten toe. Laat 2 minuten bakken.
Klop de eieren los in een grote kom en breng op smaak met zout en zwarte peper uit de pepermolen. Voeg de erwten, asperges en Classic Pesto van Filippo Berio toe aan de eieren. Giet het mengsel in een grote ovenvaste pan.
Bak 5 minuten op laag vuur. Bedek met de plakjes geitenkaas en bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven of tot de omelet gaar en mooi goudbruin gebakken is. Uit de oven halen en onmiddelijk warm opdienen, of op kamertemperatuur, wanneer de smaken de tijd hebben gekregen om zich goed met elkaar te mengen. Bestrooi met rucola en serveer met een scheutje extra vierge olijfolie van Filippo Berio.