Verwijder de uiteinden van de aubergines en snijd ze in de lengte in 8 plakjes van ongeveer 1 cm dik. Smeer ze licht in met olie en bak ze 3-4 minuten in een grillpan op hoog vuur, tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Verhit de rest van de olie in een grote braadpan. Leg op elk sneetje aubergine een plakje mozzarella, dan een plakje tomaat en een blaadje basilicum. Vouw de aubergine terug om alles te bedekken en zet vast met een tandenstoker.
Meng broodkruimels en maïsmeel op een bord. Haal elke auberginebroodje door het eimengsel en vervolgens door het paneer- en maïsmeel. Bak 3-4 minuten in de hete olie en draai ze om tot ze goudbruin en knapperig zijn. Verwijder de tandenstokers en serveer met een salade en knapperig brood.
Een olijfolie die perfect is voor braden en bakken.
Met een hoog rookpunt en de goede eigenschappen van olijfolie is het gezond om Cucinare te gebruiken. Een olijfolie die perfect is voor braden en bakken.