1 blik kikkererwten (+/- 400g), uitgelekt en gespoeld
sap van 1 citroen
3 eetlepels tahini
1 teentje look, fijngesneden
1 theelepel zout
1 theelepel komijn
½ theelepel chilipoeder
60ml Filippo Berio Extra Vierge Olijfolie
water
optioneel: een snuifje chilivlokken
BEREIDING
Prik de schilzijde van de zoete aardappel een handvol keer door met een vork en leg hem dan op een groot bord. Verwarm in de microgolfoven op hoog niveau totdat de zoete aardappel helemaal mals en zacht is, ongeveer 5 minuten.
Draai de zoete aardappel om en laat hem afkoelen tot kamertemperatuur.
Schep het vruchtvlees van de zoete aardappel in een keukenmachine, samen met de kikkererwten, citroensap, tahini, knoflook, zout en kruiden. Voeg, terwijl de motor draait, de olijfolie toe in een langzame, gelijkmatige stroom en voeg dan water toe, 1 eetlepel per keer, totdat het mengsel glad is.
Breng de hummus op smaak met meer zout en chili vlokken, besprenkel met olijfolie en serveer; of bewaar in een luchtdichte verpakking voor maximaal 5 dagen in de koelkast.
Filippo Berio's klassieker, evenwichtige extra vierge olijfolie. Deze olie wordt gemaakt uit de eerste koude persing van de olijven en is ideaal voor sauzen, marinades, besprenkelen en dippen.