Warme salade van geroosterde flespompoen en Puy linzen
AANTAL PORTIES: 4
VOORBEREIDING: 15 minuten
KOOKTIJD: 30 minuten
INGREDIËNTEN
1 middelgrote flespompoen
2 rode paprika's
1 rode peper (optioneel)
1 takje rozemarijn
8 el Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
50 g Puy linzen
1 laurierblaadje
1 teentje knoflook
2 el balsamico azijn
2 little gems
60 g rucola
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200º C of gasstand 6.
Spoel de linzen af in een zeef en doe ze in een pan. Voeg water toe totdat de linzen onder staan, en daarna het laurierblaadje en de knoflook. Breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur koken of totdat de linzen net gaar zijn. Giet af en gooi het laurierblaadje en de knoflook weg.
Snijd, terwijl de linzen koken, de pompoen doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes van 2,5 cm. Snijd van elk stukje de schil af en doe de stukjes in een bakblik.
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snijd ze in brede repen. Doe de repen ook in het bakblik, besprenkel met 3 el olie, hussel en breng op smaak met zout en peper. Zet het bakblik in de oven en laat 15 minuten roosteren. Als u rode peper gebruikt, verwijder de zaadjes en hak fijn. Pluk de rozemarijnnaaldjes van de takjes. Bestrooi de groenten met de peper en rozemarijn en laat nog 15 minuten roosteren.
Schep de resterende extra virgin olijfolie en azijn door het mengsel, breng op smaak met zout en peper en zet weg.
Scheur de little gems en meng met de rucola. Verdeel de sla en de warme groenten over de borden. Strooi de linzen erover en besprenkel met de dressing.
Filippo Berio's klassieker, evenwichtige extra vierge olijfolie. Deze olie wordt gemaakt uit de eerste koude persing van de olijven en is ideaal voor sauzen, marinades, besprenkelen en dippen.