Focaccia met druiven, gorgonzola en pistachenootjes
AANTAL PORTIES: 6
VOORBEREIDING: 25 minuten
KOOKTIJD: 25 minuten
INGREDIËNTEN
3 eetlepels Filippo Berio Extra Vierge Olijfolie
1 bol (700 g) pizzadeeg
1/2 theelepel zout
225 g blauwe druiven
1 eetlepel verse rozemarijnblaadjes
115 g Gorgonzola of geitenkaas, verbrokkeld
2 eetlepels honing
2 eetlepels grof gehakte pistachenootjes
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 220°C.
Bestrooi je werkblad licht met bloem en rol er het deeg op uit. Maak een smalle ovalen vorm van ongeveer 1,5 cm dik. Leg het deeg nu op een bakplaat met een vel bakpapier. Dek af met een keukenhanddoek en laat 10 min rusten.
Besprenkel het deeg met 2 eetlepels olijfolie en strijk de olie met een kwast open over de boven- en zijkanten van het deeg. Strooi er wat zout overheen. Druk druiven in het deeg en strooi er rozemarijn over.
Bak 20 tot 25 minuten tot je focaccia goudbruin kleurt en de meeste druiven opengescheurd zijn. Strooi de verbrokkelde kaas erover. Plaats nog 5 minuten in de oven of tot de kaas begint te smelten. Druppel er honing en de resterende olijfolie over, bestrooi met pistachenootjes.
Filippo Berio's klassieker, evenwichtige extra vierge olijfolie. Deze olie wordt gemaakt uit de eerste koude persing van de olijven en is ideaal voor sauzen, marinades, besprenkelen en dippen.