Muffins van courgettes, cheddar en maïsbrood met spek
AANTAL PORTIES: 10 of meer
VOORBEREIDING: 15 minuten
KOOKTIJD: 30 minuten
INGREDIËNTEN
60 ml Filippo Berio Extra Vierge Olijfolie
240 ml karnemelk
2 eieren
157 g bloem voor alle doeleinden
180 g geel maïsmeel
25 g kristalsuiker
8 g bakpoeder
Een snuifje zout
1 theelepel baking soda
235 g geraspte cheddar
60 g geraspte courgette
8 plakjes spek, gebakken en verkruimeld
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een bakvorm voor 12 muffins met vellen bakpapier en breng een laagje bakspray aan. Plaats aan de kant.
Meng de olijfolie, karnemelk en eieren in een grote kom. Neem een tweede kom en giet daar de bloem, het maïsmeel, de suiker, het bakpoeder, het zout en de baksoda in. Roer goed. Meng dit nu met het olijfoliemengsel tot het vochtig is. Roer er de kaas, courgettes en het spek door. Verdeel het mengsel evenredig over de muffinvormen.
Bak gedurende 30 minuten of prik een tandenstoker in het midden van de muffin en als die er zonder deegrestjes weer uitkomt, zijn de muffins klaar. Laat 5 minuten afkoelen in de bakvorm. Leg ze daarna op een bakrooster. Laat de muffins volledig afkoelen.
Filippo Berio's klassieker, evenwichtige extra vierge olijfolie. Deze olie wordt gemaakt uit de eerste koude persing van de olijven en is ideaal voor sauzen, marinades, besprenkelen en dippen.