1 rode paprika, zonder zaadjes, gegrild en julienne gesneden
1 ui, in ringen gesneden en gegrild
Salsa (optioneel)
Guacamole (optioneel)
BEREIDING
1. Meng olijfolie, koriander, limoensap en -zest, chilipoeder en komijn in een ondiepe, glazen schaal. Draai de kip in de marinade. Bestrooi met peper en zout. Bedek en zet 1 tot 3 uur in de koelkast.
2. 2. Laat de kip uitlekken en bewaar de marinade. Verwarm de grill voor op een gemiddelde temperatuur. Vet het grillrooster goed in. Gril de kip 5 minuten. Draai om en bestrijk met marinade. Gril nog 7 tot 10 minuten of totdat het vlees zacht en niet meer roze is aan de binnenkant. Verwarm de in aluminiumfolie verpakte tortillas de laatste 5 minuten van de kooktijd op de grill of in de oven.
3. 3. Snijd de kip in dunne plakjes. Verdeel de kip, sla, Cheddar, tomaat, paprika en ui over de tortillas. Rol de tortillas op. Serveer met salsa en guacamole (indien gebruikt).
Recept verstrekt door Chef Jim Coleman
Filippo Berio's klassieker, evenwichtige extra vierge olijfolie. Deze olie wordt gemaakt uit de eerste koude persing van de olijven en is ideaal voor sauzen, marinades, besprenkelen en dippen.