Pasta in citroensaus met kikkererwten en peterselie
AANTAL PORTIES: 4
VOORBEREIDING: 20 min
KOOKTIJD: 15 min
INGREDIËNTEN
225 g gemelli pasta
100 ml Filippo Berio Extra Vierge Olijfolie Bio, in 2 porties
1 kleine ui, fijngesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
30 g fijngehakte verse rozemarijn
Een snuifje zout
Een snuifje peper
Enkele chilipeperschilfers
1 blik (circa 500 g) kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
120 ml zoutarme groentebouillon
120 ml water
120 g los verpakte verse peterselieblaadjes
100 g geraspte Parmezaanse kaas, in 2 porties
30 g fijn geraspte citroenzeste
60 ml citroensap
BEREIDING
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af maar bewaar ongeveer 120 ml kookvocht.
Verhit intussen een eetlepel olie in een grote pan op een gematigd vuur. Fruit de ui, knoflook, rozemarijn, het zout en de chilipeperschilfer 8 tot 10 minuten of tot de ui zacht is.
Doe de kikkererwten in een grote kom en plet ze lichtjes met een vork of een aardappelstamper. Meng de kikkererwten, de bouillon en het water in de pan en breng aan de kook. Van zodra het water kookt, verlaag je het vuur tot een gematigde temperatuur. Laat ongeveer 5 tot 8 minuten pruttelen tot het meeste vocht verdampt is.
Voeg al roerend de pasta, het bewaarde kookvocht en de peterselie toe. Zorg dat de pasta goed onder het mengsel verdeeld is. Doe er de helft van de Parmezaanse kaas, de citroenzeste, het citroensap en de peper bij. Sprenkel de resterende olijfolie erover. Serveer met de resterende kaas.
Cook Tip:• De groentenbouillon mag vervangen worden door water of kippenbouillon. • De gemelli pasta mag ook vervangen worden door een andere pasta bv. Fusili of spirelli
Een biologische extra vierge met volle smaak. Al het goede en de smaak van extra vierge olijfolie van Filippo Berio, gemaakt van 100% biologisch geteelde olijven.