Olijfolie en dieet

filippo berio: olive oil as the main component in the Mediterranean diet
Olijfolie is een van de belangrijkste ingrediënten van het mediterrane dieet, dat beroemd is vanwege de vele gezondheidsvoordelen.

Hoewel er vele varianten van dit 'dieet' zijn, is de Italiaanse versie een van de populairste vanwege de relatief geringe vetinname en de gemiddelde tot grote hoeveelheid fruit, groenten, granen - en natuurlijk olijfolie. In de Italiaanse keuken is olijfolie van goede kwaliteit zelfs onmisbaar. Olijfolie wordt dagelijks gebruikt om extra smaak te geven aan gerechten, salades en groenten en er staat altijd een fles op tafel als bijvoorbeeld dip voor brood.

Recente onderzoeken uit Europa en de Verenigde Staten* hebben aangetoond dat het mediterrane dieet een positief effect heeft op de gezondheid en levensduur: mensen leven over het algemeen langer en de sterftekans door ziekten zoals hartaandoeningen en kanker neemt af met 33%.

(* Wetenschappers van de Harvard School of Public Health en de University of Athens Medical School bestudeerden vier jaar lang het dieet van meer dan 22.000 volwassenen in Griekenland met een leeftijd tussen 20 en 86 jaar.)

HET MEDITERRANE DIEET

Klik op de onderstaande piramide om de voedingsindicaties te bekijken.
Eet dit slechts af en toe (niet vaker dan 1 keer per week).
Helaas voor de vleesliefhebbers mogen rood vlees en zetmeel slechts 1-2 keer per week worden gegeten.
Deze voedingsmiddelen zijn een gezonde bron van eiwitten en moeten ten minste 2-3 per week worden gegeten, met name vis en peulvruchten.
Voeg noten, zaden en olijven toe aan uw dagelijkse dieet en twee porties magere zuivelproducten.
Dit is de basis van het mediterrane dieet. Elke maaltijd moet 2 of meer verschillende groenten, 1-2 stuks fruit, 1 portie brood, pasta of granen bevatten.
filippo berio: olive oil as the main component in the Mediterranean diet
Het mediterrane dieet is alleen effectief in combinatie met voldoende beweging!!
Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: