Faq

HOE KAN OLIJFOLIE HET BESTE WORDEN BEWAARD?

Olijfolie moet worden bewaard met de dop op de fles, buiten bereik van fel licht en bij een temperatuur van 10 - 21 graden Celsius. Een dicht keukenkastje is meestal ideaal. Bij langdurige blootstelling aan fel licht of hogere temperaturen wordt de houdbaarheid van de olie aanzienlijk verkort. Bewaren in de koelkast wordt afgeraden.:

  • Bij lage temperaturen wordt olijfolie dik. Het kan enkele uren duren tot de olie weer helder is.
  • De volle smaak en geur van olijfolie komen alleen vrij op kamertemperatuur en hoger.

HOE LANG IS OLIJFOLIE HOUDBAAR?

Omdat olijfolie een natuurlijk vruchtensap is zonder additieven of conserveringsmiddelen, kan de houdbaarheid variëren. Om de allerbeste kwaliteit en smaak te kunnen garanderen, zijn alle flessen olijfolie van Filippo Berio voorzien van een houdbaarheidsdatum op het etiket aan de achterzijde onder de voedingswaarden. Deze datum wordt aangegeven met de maand en het jaar, bijvoorbeeld AUG 2014.

Onder gunstige omstandigheden kan olijfolie ook na de aangegeven datum goed blijven. Onder slechte omstandigheden, zoals langdurige blootstelling aan fel licht of hoge temperaturen, kan de houdbaarheid van de olie echter aanzienlijk worden verkort. 
Als u twijfelt, wordt u aangeraden aan de olie te ruiken en ervan te proeven voordat u deze gebruikt, zoals u ook bij andere bederfelijke levensmiddelen zou doen.

BEVATTEN DE PRODUCTEN VAN FILIPPO BERIO SPOREN VAN EIEREN, ZUIVEL, GLUTEN, NOTEN EN/OF PINDA'S?

Sommige producten van Filippo Berio kunnen sporen van eieren, zuivel, gluten en noten bevatten. Als u aan een voedselallergie lijdt, wordt u aangeraden de ingrediënten op het productetiket te lezen voordat u onze producten consumeert.

SMAKEN ALLE SOORTEN OLIJFOLIE HETZELFDE?

Olijfolie wordt gemaakt van tientallen verschillende olijvenrassen die elk hun eigen specifieke smaak hebben. De olijfolie die u in de winkel koopt, is een mix van oliën van verschillende olijvenrassen, die zijn geselecteerd vanwege de kenmerkende smaak die ze aan het eindproduct geven (fruitig, grasachtig, peperachtig, enzovoort).  Geen enkele producent wil dat zijn olie als die van een andere producent smaakt. Om deze reden heeft elk soort olijfolie zijn eigen karakter.

IS DE OLIE DIE IK EET 100% EXTRA VIERGE OLIJFOLIE ZONDER TOEVOEGING VAN ANDERE OLIE?

Als u een fles extra vierge olijfolie van Filippo Berio koopt, kunt u er zeker van zijn dat het 100% kwaliteit betreft. Wij zijn trots op de kwaliteit van onze olijfolie en beschikken over een speciaal team van experts die elk olijfoliemonster test en proeft. Om te bepalen of een extra vierge olijfolie aan onze hoge standaarden voldoet, worden meer dan twintig verschillende chemische analyses en parameters gebruikt. Naast onze eigen strikte richtlijnen houden we ons ook aan de strenge Europese regels voor de samenstelling van een extra vierge olijfolie. Enkele voorbeelden:

  • De olie moet een maximale zuurtegraad van 0,8% hebben zonder enig defect.
  • De olie moet een fruitige ondertoon hebben.
  • De olie mag niet behandeld zijn en mag geen additieven bevatten.

De wet schrijft ook voor dat producenten duidelijk op het productetiket moeten vermelden hoe de olie is geproduceerd (voorbeeld: Olijfolie van de eerste persing rechtstreeks uit olijven en op mechanische wijze verkregen). Zo wordt de consument correct geïnformeerd over de herkomst van het product, het productieproces en de samenstelling.

WAAROM IS MIJN OLIJFOLIE TROEBEL?

Als uw olijfolie dik en troebel is geworden, hebt u de fles waarschijnlijk bewaard bij een temperatuur onder 7 graden Celsius.. 
Vertroebelen is dan normaal en de lagere temperatuur heeft geen invloed heeft op de kwaliteit van de olie. Laat de olie een paar uur op kamertemperatuur staan. Wanneer de olie opwarmt, wordt deze weer helder. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit, smaak of houdbaarheid van de olie.

KAN IK BOTER VERVANGEN DOOR OLIJFOLIE?

Ja, dat kan. Gebruik als indicatie 3 eenheden olijfolie in plaats van 4 eenheden boter of margarine. Klik hier om te zien hoeveel olijfolie u moet gebruiken in plaats van boter of margarine.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: